Ljuvligt god lunch

Min första lediga fredag har hittills varit riktigt bra, förutom huvudvärk som gör sig påmind då och då. Freja sover middag fr första gången hemma sedan jul och jag passar på att blogg lite. Gjorde en supergod lunch innan. Sötpotatismos med pestokyckling och sparris inlindad i bacon. Var lite oroad över att smakerna skulle passa mindre bra ihop men det funkade väldigt bra. Över förväntan. Kul när improvisationen blir så bra. 

Här kommer recept för de som är sugna på att testa.

Sätt ugnen på 200-225 grader. Bryn kycklingfiléer (jag halverade dem) med lite salt och peppar runt om.
Häll 2,5-3 dl matlagingsgrädde i en ungsäker form. Blanda i ca en halv burk basilikapesto. I med kycklingen och sen in i ugnen i ca 30 minuter.

Sötpotatismoset är bara gjort som vanligt potatismos fast med svartpeppar istället för vitpeppar. Dvs skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka tills den är mjuk, mosa med elvispen, i med lite smör, salt peppar och mjölk.

Sparrisen är bara sparris med en lindad baconskiva runt som jag sedan stekt ett par minuter på varje sida på rätt hög värme. Om sparris ska tillagas så vet jag inte då det var premiären för mig med sparris idag men det blev lite knaprigt och precis som jag tänkte mig i alla fall.

 

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Ser jättegott ut! Man brukar koka sparris några minuter men den tillagades säkert lite då du stekte den också :)

Svar: Det blev väldigt bra så lär fortsätta göra så. :)
Josefine Johnsson

2014-01-18 @ 20:26:39
URL: http://khaleesi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0