Hon vann



Efter att ha insett att Freja klättraröver  sängen på löpande band, igår kväll, så beslutade vi oss för att ta av ena sängsidan på spjälsängen tills vi skaffat en juniorsäng till henne. Och vilket helsicke det förde med sig. 


Fått springa tillbaka ungefär 200 gånger med henne och hon bara hånflinar åt oss. Tillslut tröttnade jag och tog henne i famnen som när hon var liten. Sjöng, och pang. En fot i ansiktet. Så då gav jag  upp och Stefan tog över. Kan ju säga att jag vid det laget hade försökt i 1,5 timme. Efter 2 timmar och 5 minuter fick Stefan sövt henne i soffan. Imorgon ska vi prova att inte lägga henne på dagen annat än om hon vill sova. 

Tyvärr tror jag inte det går så lätt. Igår tog det två timmar att söva henne trots att hon bara sovit en kvart på dagen. Den här ledigheten känns plötsligt rätt så tuff och påfrestande. 

Bloglovin

Dags att ta kontroll över bloggen kanske. ;) 
Följ min blogg med Bloglovin 

Sovvägran och sängfunderingar

Då var det dags. Freja har sovvägrat nu på dagen och nu försökte jag lägga henne. Då klättrar ungen ur sängen. Alltså dags att köpa ny säng. Madrassen till en juniorsäng har vi redan. Ångrar lite att vi köpte juniormadrass. Men det kan nog funka bra med. Så nu får det bli en Ikeatur inom kort.
 
Hur som helst så blir det nog en vit Gulliver-säng. På sätt och vis ser jag fram emot det för man kan ligga och läsa i sängen och man kan göra nattningen lite annorlunda. Min dotter lär ju dock inte ligga kvar i början.

Mer sheriffstjärnor


Mer stjärnor. Det är lite att lära känna med ny maskin. Jobbar vidare på det

Eden rose

Min nya leksak. Skulle köpt en Husqvarna Viking Emerald 118 men när jag såg att de hade Husqvarna Viking Eden Rose 250M så fick det bli den. Ville ju haft denna från början så det blev ju bra. Älskar att den är så tystgående och mjuk! 

Jag färdigställde en tröja (fotot nedan) nu på kvällen med min nya maskin. 



I eftermiddag har vi varit hos ett par vänner i Göteborg och ätit middag. Himla trevligt och givetvis roligt för barnen att få leka.  Summa summarum: En lyckad bra dag. 


Julklänningen


Klänning i eget mönster. Material: Velour
 
Det är inte så lätt att fota Freja numera. Detta med att vara stilla är inte hennes melodi. Det är nu man skulle haft den där blixten till kameran. Men väljer att lägga pengarna på en ny symaskin istället. 

I´ve been nice

Jag hade varit snäll i år. En av klapparna var den härliga bondelid tröjan på fotot. Man vill bosätta sig i den för gott!  

Njuter för fullt av ledigheten! Hade njutit ännu mer om jag hade min nya symaskin nu. Imorgon eller på lördag är det dags att göra slag i saken. Känns bra att ha bestämt sig. Velat lite mellan vad jag vill ha och inte ha. Tills dess surfar jag inspo på pinterest på kommande syprojekt. Men ikväll ska nog overlocken få jobba lite. Har två tröjor som måste bli klara (det tråkiga är att de inte kommer bli klara innan jag fått min nya maskin). 

God jul


Ja än så länge har vi haft en härlig och vilsam jul. Freja leker med sina nya leksaker mest hela tiden och jag bara myser, och längtar! Någon dag nu i veckan ska jag in till huskvarnabutiken och köpa ny symaskin. Min gamla ikeamaskin ska nu få competition av en ny husqvarna är tanken. Som jag längtar efter att sy! Den gamla maskinen krånglar och är värsta glädjedödaren. 
 
 
 

Doctor McStuffins

Nu är nog Frejas klappar klara. Ska bara få hem dem också. Det blev bland annat ett Doctor McStuffins check up set och lite annat småpock. Hon lär bli glad för McStuffins. En favorit i barntv-djungeln.


Disney Doc McStuffin, Check Up Set, SE

1 december



En av de mysigaste månaderna är här, tycker jag. ;) Jag har i vanlig ordning panikpyntat. Igår insåg jag att jag måste få upp adventsstjärnorna. Jag insåg också att utbudet av lampor hemma var totalt obefintligt. Iväg till affären! Blev ju lite snopen när jag såg att utbudet där var så bristfälligt så att jag fick hoppa över den biten. Fick ta det i närliggande by idag istället. Jag fick också målat om den chockblå ljusstaken som jag själv gjort i slöjden för mängder med år sedan. Nu är den härligt vit vilket passar bättre in i vårt hem.

RSS 2.0