Bastopp by me

Overlocken har krånglat massor så att denna tröjan ens blev klar är helt otroligt. Jag ska göra om mönstret lite på denna så att den passar mig bättre. Bredda den lite bland annat. Men är på god väg att lyckas med mitt letande efter det perfekta tshirt-mönstret för min kropp. Det tar sin tid, många tabbar. Men snart är jag där. Det som är så bra när man får fram ett mönster som passar är ju att det finns oändliga variationsmöjligheter. Och det gillar jag. 
 
 
 

Mönsterkonstruktion

Det är rätt härligt. Varannan onsdag börjar jag inte förän lunchtid. Freja tycks ju inte vilja anamma sovmorgon förvisso men vi tar det lugnt och bara slappar. 




Igår provade jag mitt nya "mönsterpapper". Byggplast! Så bra alltså. Man ser mönstren mycket lättare och inte nog med det. Saxen bara glider igenom. Man kan i stort sett låta den glida runt mönstren. Plötsligt blev det kul att rita mönster. Jag har ju inte tyckt att det har varit så kul bit av sömnaden men nu var det så smidigt. 

Byggplast hittar man hos byggvaruhusen. Jag hittade mitt på cheapy (för 179kr om jag minns rätt). Det finns även på biltema och byggmax. Det ska vara tunn transparent plast. Min är  0,1 mm tunn/tjock. Tycker den var alldeles lagom tjock. 


Sugen på något gott?

Mattips. Kvarg, lakritspulver + hallon är en riktig höjdare om man vill ha något gott men nyttigt. 




Massproduktion?

Då var denna helgen snart till ända. Kvällen avslutades med lite nödvändig sömnad. Trosor. Det har pottränats en del i helgen så det gäller att gardera sig med massor av trosor. Det roliga med ottobres trosmönster är att de sitter så mycket bättre än de vi köpt färdiga. Nu i slutet kändes det dock som massproduktion mer än ett kul syprojekt. Men ska det vara så ska det. Nu fick jag använt en del "tygslattar" dom annars bara skulle bli slängt. Lite modifiering på mönstret skulle dock inte skada. 






Proteinbars

Jag har länge varit på jakt efter proteinbars man kan göra själv utan en massa proteinpulver i. Nu hittade jag äntligen ett recept och resultatet blev rätt bra faktiskt. Nästa gång ska jag däremot se till att ta ur kronan ur dadlarna. ;) Vad tänkte jag på? 




Recept hittar ni hos Pt by Emma. Ni får hela länken såhär eftersom jag bloggar från mobilen. http://www.ptbyemma.se/blog/2014/01/hemmagjord-proteinbar-med-smak-av-choklad-2/


Jag börjar förresten få upp motivationen för träningen och maten igen. Och såna här recept gör det lite extra skoj. Tyvärr har jag nog lyckats överanstränga en muskel i låret och i ryggen. Lyckat va? Så går det när man glömmer bort att man inte tränat på ett halvår. Går ta det försiktigare i framtiden, 



Mellanmål

Jag har hittat ett nytt mellanmålsrecept. Blev hyfsat gott och går ju att ta annan smak om man vill. 




Vispa 1 äggvita till ett hårt vitt skum. Rör ner ca 1 dl kvarg, vaniljpulver och lite honung. Vispa upp lite lätt igen och servera med något gott till. Jag hade banan att tillgå så det gick bli det. 





Nyårslöften

Förra årets nyårslöfte bestod i att få ett mer organiserat hem. Jag har absolut lyckats. Men jag ser detta som ett långsiktigt mål. Och har ännu lång väg kvar att gå. 
 
Detta året har jag inget nyårslöfte. Men jag har ambitioner. Ska försöka hitta tillbaka till träningen och bättre kost. Jag äter inte så fruktansvärt dåligt egentligen. Det som är min fälla är att jag älskar kakor och andra bakverk. Har vi det hemma är det liksom svårt att hålla sig ifrån det. 
 
 
Igår startade träningen så nu sitter jag här med öm kropp men det känns mer motiverat idag än igår. Pinterest är en enorm motivationskälla men kan behöva någon som säger till mig att jag kan. Någon som peppar. 
 
 
 

Juniorsäng

Bestämde oss för att ta en tur till Ikea idag. Åkte rätt tidigt och just då var det lugnt där. Vi köpte ny säng till Freja och tillbehör till det. Köpte även en enkel arbetslampa till min syhörna. Inte den snyggaste men den funkar fint. 



Freja blev plötsligt kanonförkyld när vi var där, hon hostade lite i natt men inte mer än så. Imorgon blir det vab för min del. 

Pågående pysselprojekt

Ett pågående pysselprojekt hemma är denna lilla saken. Om jag har ork och tålamot så kommer det tillslut bli ett överkast till Frejas juniorsäng. Men det återstår att se det. Jag försöker se det som ett sätt att koppla av, jag bara "virkar på något". Det blir nog klart. Någon gång. OMte garnet tar slut innan dess. Jag virkar denna med restgarner, tills de tar slut. Då får jag köpa nya. 
 

Dålig dag

Vissa dagar är bra, andra mindre bra. Idag var en mindre bra dag. Freja har varit minst sagt trotsig, och jo jag är förskollärare och säger trotsig för det är skillnad på trots och nyfikenhet enligt mig. Dagen började bra men slutade mindre bra. Hoppas morgondagen blir lättare för alla inblandade.
 
Vi var och tittade på ett hus. Förväntningarna var mer eller mindre obefintliga egentligen men det var ändå för dåligt för oss. Allt behövde renoveras ordentligt. Inget hus i vår smak. Jakten får fortsätta. 
 
 
 

Ljuvligt god lunch

Min första lediga fredag har hittills varit riktigt bra, förutom huvudvärk som gör sig påmind då och då. Freja sover middag fr första gången hemma sedan jul och jag passar på att blogg lite. Gjorde en supergod lunch innan. Sötpotatismos med pestokyckling och sparris inlindad i bacon. Var lite oroad över att smakerna skulle passa mindre bra ihop men det funkade väldigt bra. Över förväntan. Kul när improvisationen blir så bra. 

Här kommer recept för de som är sugna på att testa.

Sätt ugnen på 200-225 grader. Bryn kycklingfiléer (jag halverade dem) med lite salt och peppar runt om.
Häll 2,5-3 dl matlagingsgrädde i en ungsäker form. Blanda i ca en halv burk basilikapesto. I med kycklingen och sen in i ugnen i ca 30 minuter.

Sötpotatismoset är bara gjort som vanligt potatismos fast med svartpeppar istället för vitpeppar. Dvs skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka tills den är mjuk, mosa med elvispen, i med lite smör, salt peppar och mjölk.

Sparrisen är bara sparris med en lindad baconskiva runt som jag sedan stekt ett par minuter på varje sida på rätt hög värme. Om sparris ska tillagas så vet jag inte då det var premiären för mig med sparris idag men det blev lite knaprigt och precis som jag tänkte mig i alla fall.

 

Monday basic

Är helt slut efter en dag med fortbildning med fokus på förskolans lärmiljö och barns inflytande. Mycket inspirerande dag. Nu är jag helt slut. 


Hållt på med en tröja i dagarna. En monday basic från ottobre dam. Jättefin men givetvis funkar inte mönstret för min kropp. Så har gett mig den på att bli bättre på mönsterkonstruktion så att jag kan få kläder som sitter perfekt. Börjar tänka mer och mer: "jag KAN ju sy så varför inte sy mer av mina kläder själv?" Och med det sagt så får jag helt enkelt stå för det också. ;) 



Where the magic happens




Här tillbringar jag en hel del timmar numera. Men idag har jag inte sytt,  bara städat. För jösses så stökigt det var. Och stök går inte ihop med inspiration. Så idag fick det bli röjardag. 

Jag var med mamma på Ikea innan och köpte lite grejer, bland annat glasburkarna ovan. Som vanligt så kommer jag på saker som jag skulle köpt såhär i efterhand. Men var kanske lika bra det. 



RSS 2.0