Nyttig mat är ju god.

En vecka kvar att semestra på. Sen börjar allvaret. Med allvaret kommer också sundare vanor, hade jag tänkt. Måste komma igång med träningen igen, äta bra mat. Bli av med sladdret. Säger jag som just satte i mig en kanelbulle. Och försöka få en sund tanke kring maten igen. Började dagen med nyttig frukost (kvarg, blåbär, ägg och finncrisp med ost och gurka) sen lite (!) pasta, grillad kyckling och en god smakrik sallad till. YUM! Nyttig mat är ju god. Så vad sjutton håller jag på med? 
 
Projekt hösttermin: Hitta lusten till att bli fit igen! På semestern är det okej att helt enkelt ha semester, men vardag är vardag. Och vardag ska betyda hälsotänk enligt mig. Men behöver pepp. Peppa mig! Snälla! ;)

Borås djurpark

Idag har vi besökt Borås djurpark. Alltså dessa underbara djur! Lyckades komma ihåg kameran, vi glömde den förra året. Elefantungen var ju bara så fin! 

 

Små bröst är inte alltid praktiskt

 
Just beställt denna bustier från Cosabella. Har alltid problem att hitta bh som passar och drar mig verkligen för bhköp. Denna har jag hört gott om så jag chansar och håller tummar och tår för att jag kan hitta en bh som faktiskt passar. Inte det lättaste för mig. Just nu äger jag inte en enda bra passande bh. Suck. Denna bhdjungel! Små bröst är inte alltid pratiskt som många tycks tro. 

Missen

 
 
Jag insåg just att jag ju inte uppdaterat om hur det gått med vår katt. Skriver man A får man väl skriva B också. Jag skrev ju häromdagen om att Oskar var hos veterinären. När jag hämtade honom fick vi veta att han hade en tand som var början till Forl men tandveterinären sa att det var så tidigt så det skulle dröja innan det blev problem med det. Skönt, nu är vi rätt så förberedda på det.
Men vi fick hem en tandlös liten herre. Fyra tänder dragna pga infektion men nu mår Oskar mycket bättre. Gott! Nu hoppas vi att det räcker med veterinärbesök för ett tag. Han börjar bli sitt vanliga jag men går ännu på smärtstillande. 
 
Vilken semester! 4 veterinärbesök varav 1 infektion och även lite andra tråkigheter. Nu håller jag tummarna för att resten av semestern flyter på bra och att katterna slipper mer tandproblem. 

Soft dag hemma

Njuter av en riktigt soft dag. Började med promenad, sedan var vi en sväng på lekplatsen, bullbak, slapptime och nu spelar Freja lite på min telefon i väntan på middagen medan jag letar efter garner och virknålar på webben. Vi har det bra.
 
imorgon blir det eventuellt en sväg till Borås djurpark. 
 
 
 

Ansiktslyft

Vårt sovrum/kontor/syrum har fått ett ansiktslyft i veckan. Vi har målat om i en soft mintblå nyans, lite retrostuk på den men det är svårt att återge färgen ordentligt på fotona. Blev ett ordentligt lyft mot innan. Vi fick bort de hemska blommiga tapeterna (som ni inte ser här på fotot tyvärr) och de horribla randiga bruna väggen. 

Visst är det fortfarande lite som ska ordnas. Några möbler ska målas och vi ska snickra ihop en sänggavel. Och det är fortfarande inte helt som jag vill. Men vi låter det ta lite tid. Allt hinns ju inte med på en gång. 
 
 
Ska införskaffa lite ny förvaring nästa gång vi åker till Ikea så att här blir lite mer enhetligt också. Foton ska upp på väggarna, burkar till mina sy/virk och stickasaker ska införskaffas. Helst hade vi inte haft syrum och kontor alls i sovrummet men nu är det enda lösningen. 
Och poängteras bör: innan spelade det ingen roll hur välstädat här var. Det såg ändå rörigt ut. Mycket tack vare tapeterna som suttit här sen vi flyttade in. Äntligen fick vi gjort det!

När vi ändå höll på passade vi även på att måla om i hallen. Det var vita blommiga (offwgitebotten och helvita blad och blommor) tapeter innan som var ganska slitna. Så vi tog tillfället i akt och målade om även där. Det blev vitt eftersom vi hade vit färg hemma. Sen att det var billig dålig färg fr¨ån rusta syns inte nu när hallen väl är färdigmålad. Men ujuj så många strykningar, på en VIT vägg! Otroligt! Foton på det får ni en annan gång. 

Oro

 
Sitter och försöker få tiden att gå, med chokladbollar och kaffe. Oskar (katten) är hos veterinären. Det är första gången vi behövt lämna honom där för annat än kastrering. Ber till gudarna att de inte ringer. För om de ringer så vet jag att det tillstött någon komplikation. Men jag lämnade honom vid 8.10 och jag tycker att de borde ha sövt och gjort vad som behövts nu. Ska hämta honom 15.20. Lång väntan. 
Förra veterinären trodde han fått forl. Veterinären vi träffade idag var inte alls så säker på det. Hoppas att dagens veterinär hade mer rätt än förra. 

Mint

Detta med att välja färg till sovrummet alltså... Men vi lutar mot den översta. Dock svårt att fånga rätt färg på bild just nu.

 

Älskade katter

 

Jag pratar inte så mycket om mina katter. Men de finns här och de är mina ögonstenar och älsklingar. Senaste dagarna har jag varit så otroligt orolig för Ester. Upptäckte i helgen att hennes ena hörntand lossnat och bara hängde kvar som något bihang. Var en lång väntan innan man kunde få tag på veterinär. Fick komma in direkt igår men i varberg kunde inget göras pga andra akutare fall och semestrar etc. Men tack och lov så har de en till klinik nära oss så fick åka dit idag. Tanden drogs ut på två sekunder, narkos var inte behövligt och vi fick en slags rengörande lösning till henne och smärtstillande fick vi med oss igår. 
. Förklaringen som veterinären hade var att det trodligvis blivit en fraktur på tanden. Hon var så otroligt duktig och snäll när vi var inne. Stolt matte! 

Nu 3 timmar senare är hon mycket piggar och mer nöjd med tillvaron än på ett bra tag. Jag trodde verkligen att detta var jätteilla och att vi skulle få operera en massa. Man glömmer lätt vilka fantastiska människor som jobbar inom djurvården. De är klippor! 
 
Är oerhört tacksam att min lilla Ester är på bättringsvägen. 

Livet är så skört

Nu har jag semester! *Glädjeskratt* Till råga på allt pms på det. Aj aj min mage! Trött till tusen! Och imorgon lämnar vi Freja hos mormor och morfar för att åka med tåg till Malmö och se Iron Maiden. Kommer ha ångest fram tills vi kommer hem igen men jag vet att mamma och pappa tar väl hand om vår skatt. Men nej, jag är ingen mamma som lämnar bort mitt barn bara sådär. 
 
 
 
Senaste dagarna har jag mått illa av händelsen i varberg, vi bor ju i varbergs kommun. En kvinna som blir knivmördad och två män som blir knivskurna i halsen av en galning. Vi var i stan då, när det hände. Man tror att om man inte har något otalt med någon, så går man liksom säker. Senaste dagarna har dessa tankar fått sig en rejäl törn och man inser att livet är så skört. Låser dörren, kollar att jag verkligen låst den. Och ber sambon kolla en gång till. 

Dålig dag

Dålig dag igår och idag. Allt pga en kommentar på facebook. Borde kanske dumpa facebook. Visst har jag alltid vetat att jag kanske inte har den största vänskapskretsen, men när jag väl blev del av en sdan krets så kändes det ju väldigt bra. Att sen långsamt bli utesluten var ju inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Och att förstå det via en kommentar på facebook var ännu mindre en plan för mig. 
 
Dem kom och dem försvann. Jag dög väl inte. Hade kanske inte samma musiksmak, samma åsikter, jag kanske sa vad jag tyckte, jag kanske inte alltid höll med dem eller var den roligaste. Men en riktig vän kan jag vara. Om man bara ger mig chansen.  Om inte annat kan folk åtminstone stanna upp och fråga hur jag har det. 
 
Jag är så tacksam för de människor jag har runt mig. Men detta sved. Jäklar vad det sved. Så jag låter mig själv vara bitter idag. Varför inte liksom. Det blir väl bättre imorgon. 

RSS 2.0