Maximal otur



Pigg och kry äntligen och då slår vi väl till med en spricka i revbenet när vi ändå håller på. Misstänker det iaf.
Ringde 1177 för att få råd om smärtstillande men där blev man ju bara ifrågasatt. Sjukt irriterande. Jag är av filosofin att jag känner min kropp bäst. Åker aldrig till läkaren utan anledning. 

Nåja, Freja vill bli buren hela tiden. Är inte lätt att förklara för en två-åring att mamma inte kan bära. Idag ska jag gå med Freja till mitt jobb så hon får springa av sig. Perfekt att vara där när man inte kan springa och jaga en rymmande huligan. Jobbar på förskola där man kan stänga grindarna om sig. 

Jag njuter av att kunna andas normalt i allafall.  

En helt vanlig söndagsmorgon

Virkning framför Nyhetsmorgon. Jag virkar och Freja leker. 


Ha lite tråkigt en stund, tack.

Senaste veckan har jag tampats med att inte kunna vila utan att Freja ska göra allt hon inte får. Inte det roligaste när man är sjuk och kroppen skriker efter vila. Tankarna för mig vidare till detta med att barn måste kunna ha lite tråkigt ibland också. Men hur lätt är det att låta henne ha tråkigt när hon gör allt hon inte får just när jag behöver ta det lilla lugna. Allt för lite, förlåt massor, uppmärksamhet. 


Ja lätt är det inte att vara sjuk och ta hand om barn samtidigt. Men är fast besluten att Freja ska lära sig att det inte är farligt att ha tråkigt då och då. Och att mamma och pappa inte kan underhålla hela tiden. 

Ingen rast ingen ro

 
Detta med att vara sjuk samtidigt som ungen härjar runt som ett yrväder är ett kapitel för sig. Jösses. Det tar längre tid att bli frisk känns det som. 

Mitt största nöje dessa dagarna har varit att titta på "Real housewifes of Beverly Hills". Jisses. Vilka liv de lever. Är ganska nöjd med mit svenssonliv jag. Speciellt när man ser vilka intriger de har. Nog om det. Plikten kallar. 

Myser

Myser i höstrusket. Intar huskurste, ingefära, citron och honung. Mår bättre faktiskt. Skönt!


Sovdag

Freja piggnade till snabbt efter fredagen. Själv blev jag kanondålig på lördagen. Låg däckad hela dan. Söndagen, bättre. Natten till måndag, feber. Ringde förskolan och frågade om de kunde ta Freja en stund ändå. Givetvis inga problem alls. Men 20 i 12 ringde de och sa att Freja var så ledsen. Mammahjärtat dog lite. Freja är oftast glad på förskolan.

Inte bästa dagen idag med andra ord. Sovit halva dagen med feber och var oerhört tacksam att Freja just idag var glad och väldigt lugn. Såna här dagar är jag så tacksam för barnappar på mobilen och bra inspelade barnprogram på tv-boxen.

När jag får minsta lilla feber så blir jag jättedålig direkt. Jag skulle inte klara av att ta hand om Freja om jag har över 38,5 grader. Hur gör folk? Har iaf fått förklaringen till varför jag alltid blir så dålig under förkylningar. Jag är ett gränsfall när det kommer till astma. Så blir sämre än jag skulle blivit om jag inte hade stor risk för astma. Bricanyl används flitigt nu.

Hoppas på en frisk dag imorgon. Avskyr verkligen att vara sjuk.


Vab



Idag blev det höstens första vab-dag. Lillan är dunderförkyld. Jag har passat på att påbörja ett virkprojekt. Egentligen är det ett projekt som började i somras. En matchande mössa till Frejas dödskallesjal. Dock bara färgmatchning. Men kommer passa fint ihop. 
 

Bilägare

Då var man bilägare igen. Köpt svägerskans V70 så nu kan jag och Frejsan åka och shoppa utan att Stefan blir utan bil. Bara ett problem. Bilstolen. Orka flytta den fram och tillbaka. Få helt enkelt skaffa en till. =) 

RSS 2.0